Nogle lækre madretter fra Uruguay

Er din næste feriedestination Uruguay? Er du madelsker? Uruguay er stedet at besøge dengang. Landet tilbyder forskellige fødevarer sammen med et smukt landskab, strande, haver og rig historie. Landet er kendt for sin gæstfrihed i Sydamerika.

Som andre lande har Uruguay også sin traditionelle mad, som kan være meget lig mange retter fra andre latinamerikanske lande, men stadig være meget anderledes. Asados, dulce de leche og pucheros er mest brugt mad af uruguayanerne. Det siger sig selv, at mad er en meget vigtig del af deres liv.

Asados bør gives kredit for de formelle og uformelle møder blandt venner, familier og jævnaldrende i Uruguay. Det virker lidt underligt at tro, men denne mad er en af grundene til disse møder. Faktisk ender den person, der forbereder asados, kendt som asador, med at blive en del af familien, fordi han eller hun ofte er i kontakt med den madelskende familie.

Chivitos, pascualina, milanesas, arroz con leche og flan kan aldrig glemmes, mens man diskuterer de vigtigste fødevarer i Uruguay. Asado, milanesas og chivitos fremstilles grundlæggende ved hjælp af oksekød. Puchero og guiso indeholder også oksekød. Således kan det siges, at oksekød er meget efterspurgt i landet.

Dulce de leche tilfredsstiller smagsløgene fra dessertelskere, der efterfølges af flankager og is.

Alfajores, toasts, brød og cookies er den supplerende mad, der bruges meget ofte.

Selvom du prøver meget hårdt, er det ret svært at liste hovedfødevarer i Uruguay, fordi uruguayanerne elsker mad, især dem der repræsenterer deres kultur. Mad er ikke bare et behov. Det er et behov. Dette viser tydeligt en jævn strøm af liv for de mennesker, der bor i Uruguay. Folk lever ‘af’ og ‘for’ mad.

Skriv et svar